Pelonggaran visa China menjadi rangsangan EBITDA untuk operasi Macau: JPM
Toto

Pelonggaran visa China menjadi rangsangan EBITDA untuk operasi Macau: JPM

Pengumuman kerajaan China pada Isnin mengenai pemulangan permohonan elektronik dari hari Selasa (1 November) untuk warga tanah besar yang mendapatkan visa untuk Macau adalah “langkah penting ke arah normalisasi Macau,” kata nota Isnin daripada penganalisis DS Kim dari JP Morgan Securities (Asia Pasifik) Ltd.

Beliau menyatakan institusi itu “teguh pada pemulihan yang beransur-ansur lagi bermakna dari Disember, mungkin ke tahap yang membolehkan industri Result Sydney mencetak EBITDA positif [pendapatan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan], iaitu, kira-kira 35 peratus daripada perjudian kasar massa pra-Covid hasil (GGR)”.

“Kami fikir penyambungan semula itu dapat mengurangkan geseran untuk perjalanan Macau, iaitu, tidak perlu membuat pra-tempah slot permohonan, tidak perlu ditemu duga, tidak perlu menunggu lebih tujuh hari untuk mendapatkan visa diluluskan,” kata penganalisis itu.

Walaupun Encik Kim mengakui masih terdapat “berbilang keperluan ujian” untuk pelancong dari segi bukti kebebasan daripada jangkitan Covid-19. Beliau Data Sydney menambah bahawa “sentimen perjalanan keseluruhan” di tanah besar China masih “sangat suram di tengah-tengah kebangkitan semula Covid-19; kami tidak berkhayal bahawa Macau GGR akan tiba-tiba snap-back pada penyambungan semula e-visa.

Kerajaan Macau menegaskan dalam satu kenyataan Isnin mengalu-alukan pengumuman Pentadbiran Pelancongan Kebangsaan, bahawa penyambungan semula permintaan visa elektronik digunakan untuk permohonan yang Togel HKG dikemukakan dari mana-mana di negara ini, dan bahawa bahagian berperingkat langkah yang baru dilonggarkan akan digunakan untuk lawatan berkumpulan.

Perdagangan pelancongan menjangkakan kumpulan dari wilayah Guangdong yang bersebelahan dahulu , kemudian pakej pelancongan untuk pengembara berkumpulan yang datang dari wilayah Zhejiang, Jiangsu, Fujian dan perbandaran Shanghai.

“Kerajaan pusat menyambung semula permohonan e-visa untuk penduduk tanah besar China untuk melawat Macau dan pakej lawatan ke Macau dari ‘empat wilayah dan satu bandar’ adalah pemacu penting untuk pemulihan ekonomi Macau,” kata kenyataan kerajaan Macau.